Aşkar:”MECLİS MİLLİ İRADENİN TECELLİ YERİDİR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

22 Ekim 2024 - 23:28

Aşkar:”MECLİS MİLLİ İRADENİN TECELLİ YERİDİR”

Aşkar:”MECLİS MİLLİ İRADENİN TECELLİ YERİDİR”
Son Güncelleme :

23 Ekim 2024 - 0:35

14 views

Genel Başkan Aşkar’dan Bahçeli’ye Öcalan tepkisi

“MECLİS MİLLİ İRADENİN TECELLİ YERİDİR”

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, terörist başı Öcalan’ın cezasını çekmeden dışarı çıkmasını isteyenlerin, babasız kalan evlatlara, evlatsız kalan ana babalara hesap vermeyi de göze alması gerektiğine de vurgu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Meclis milli iradenin tecelli yeridir. Barış umudumuz eli kanlı terörist başında değil, milletin iradesindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, partisinin grup toplantısında; “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun” diyen Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.
Genel Başkan Aşkar, Devlet Bahçeli’nin seçim meydanlarında ip atarak idamını istediği Öcalan’ın tahliyesine yeşil ışık yaktığına dikkat çekti.

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KAPATILMASINI İSTEMİŞTİ
Aynı Devlet Bahçeli’nin son seçimlerde muhalefetin seçilmesi halinde terörist başı Öcalan’ın serbest kalacağı korkusu üzerinden oy istediğini de anımsatan Başkan Aðşkar, aynı Devlet Bahçeli’nin halkın oyları ile seçilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Meclis’e gelmesine şiddetle karşı çıktığını da hatırlatarak, “Sayın Devlet Bahçeli karşı çıkmakla kalmamış Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını dahi istemişti” dedi.

ÖCALAN’A ÖZEL BİR DÜŞÜNCENİZ Mİ VAR?
Bahçeli’ye “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yatan birinin nasıl Gazi Meclis’inde konuşma yapabileceği sorusunu soran Başkan Aşkar, “Genel affı mı düşünüyorsunuz? Yoksa Öcalan’a özel bir düşünceniz mi var?” diye sordu.
Türk Ceza Kanunu’nda ‘Umut Hakkı’ diye bir hükmün olmadığına işaret eden Genel Başkan Aşkar, ağırlaştırılmış hapis cezası olan birinin cumhurbaşkanının kararı ile çıkabileceğini anımsatarak, “Sayın Erdoğan’ın bu konuda bilgisi var mı? Bu Cumhur İttifakı’nın ortak kararı mı?” sorularını yönetti.

ÖCALAN’IN DIŞARI ÇIKMASINI İSTEYENLER HESAP VERMEYİ DE GÖZE ALSIN
Eli kanlı teröristbaşını Gazi Meclisi’nde konuşturacak kadar ileri gittiyseniz MHP Grup toplantısında konuşturun diyen Genel Başkan Aşkar, “Öcalan’ın cezasını çekmeden dışarı çıkmasını isteyenler; babasız kalan evlatlara, evlatsız kalan ana babalara hesap vermeyi de göze alsın. Dün idamını isteyip meydanlarda ip attığınız Öcalan’ın bugün serbest kalmasını isteyecek kadar Türkiye’de ne değişti? Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclisi TBMM milli iradenin tecelli yeridir. Vatanseverlerin mücadelesi ile kurulmuştur. Sizin küçük siyasi hesaplarınıza malzeme yapılamaz. Ülkemizde barış ve huzur hepimizin en büyük temennisidir. Ama umudumuz eli kanlı terörist başında değil, milletin iradesindedir” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.