Çocuk Genetik Hastalıkları Sempozyumu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Ocak 2025 - 21:08

Çocuk Genetik Hastalıkları Sempozyumu

Çocuk Genetik Hastalıkları Sempozyumu
Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 10:23

223 views

Çocuk Genetik Hastalıkları Sempozyumu

Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Çocuk Genetik Hastalıkları Derneği tarafından Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen birinci basamak hekimleri için VII. Çocuk Genetik Hastalıkları Sempozyumu düzenlendi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya yaptı.

Konuşmasına değerli bilim insanlarının bölgedeki hekimlerle bir araya gelmelerine vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek başlayan Rektör Kaya: “Bölgemizde sık karşılaşılan genetik hastalıkların erken tanısı, tedavisi ve takibinin yanı sıra genetik danışmanlığı da çok önemlidir. Bu sempozyum, bölgedeki hekimler için son derece faydalı olacaktır. Öğrenci yetiştirilmesinin yanı sıra diğer kurumlar ile iş birliği içinde olmak ve bugünkü gibi bilimsel toplantılara öncülük etmek Üniversitelerin başlıca görevleri arasındadır.” dedi.

 

Sempozyumun gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen de ülkemizin dört bir yanındaki duayen bilim insanlarının ilimizdeki birinci ve ikinci basamak hekimler ile bir araya gelmelerinden duyduğu  memnuniyeti dile getirerek sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Derya Erçal ise yaptığı konuşmada sempozyumun amacına değinerek: “Özellikle birinci basamakta çalışan hekimlere ve çocuk hekimlerine bu konudaki önemli bazı temel konuları hatırlatmak çok önemlidir. Ayrıca genetik teknolojideki son gelişmelerin ışığında hangi seviyedeki genetik bozuklukların tanımlanabildiği, bu hastalıkların doğumdan önce ve sonra belirlenebilmesi için hangi laboratuvar testlerinin kullanılması gerektiği sorularının cevapları verilmeye çalışılmalıdır.” dedi.

 

4 panel ve 8 oturum şeklinde gerçekleşen sempozyumda genetik hastalıkların toplumumuz için önemi, genetik öykü alma ve soy ağacı çizme, ne zaman genetik hastalık düşünelim?, genetik hastalıklarda tanı yöntemleri, bölgemizde sık görülen Ailevi Akdeniz Ateşi, Talasemi ve Kistik fibrosis hastalıklarına klinik ve genetik yaklaşım, prenatal tarama – tanı testleri ve genetik danışma konuları, alanında duayen akademisyenler tarafından ele alındı.(Haber Merkezi)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.