Reşat Menderes Akgöl: “Eczacılar Sağlık Sisteminin Temel Taşıdır” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Ekim 2024 - 12:25

Reşat Menderes Akgöl: “Eczacılar Sağlık Sisteminin Temel Taşıdır”

28.Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı Ecz.Reşat Menderes Akgöl, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eczacıların sadece ilaç dağıtan profesyoneller değil, küresel sağlık sisteminin temel taşları olduğunu vurguladı.

Reşat Menderes Akgöl: “Eczacılar Sağlık Sisteminin Temel Taşıdır”
Son Güncelleme :

24 Eylül 2024 - 23:09

169 views

Reşat Menderes Akgöl: “Eczacılar Sağlık Sisteminin Temel Taşıdır”

28.Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı Ecz.Reşat Menderes Akgöl, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eczacıların sadece ilaç dağıtan profesyoneller değil, küresel sağlık sisteminin temel taşları olduğunu vurguladı. Akgöl eczacıların halk sağlığını koruma, güçlendirme ve sağlıklı bir gelecek inşa etme konusunda hayati roller üstlendiğini ifade etti.

Akgöl mesajında: “FIP- Uluslararası Eczacılık Federasyonunun kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak “Dünya Eczacılık Günü” adıyla kutlanması önerisi, 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu tarafından oy birliği ile kabul edilmiştir.

FIP , Genel Kurul’da kabul ettiği öneriyi, daha sonra tüm dünya ülkelerine gönderdiği yazıyla bildirmiş ve 25 Eylül tarihinin “Dünya Eczacılık Günü” olarak kutlanacağını ilan etmiştir. Bu vesileyle insanlığa şifa dağıtan, ilaç hizmetinin aksamaması adına gece gündüz demeden fedakarca çalışan ülkemizdeki ve dünyadaki tüm meslektaşlarımın 25 Eylül Dünya Eczacılık Gününü kutlarım.
Nice 25 Eylüllere…” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.