10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda Yitirdiklerimiz 9. Yılında TÖB SEN Genel Merkezinde Anıldı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:50

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda Yitirdiklerimiz 9. Yılında TÖB SEN Genel Merkezinde Anıldı

Köktendinci terör örgütü IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara ilinin Altındağ ilçesinin Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağı meydanında  düzenlenen ,Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için bir araya gelenler bombalı intihar saldırının hedefi olmuş, 103 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu saldırı modern Türkiye tarihindeki en ölümcül intihar saldırısı olarak kayıtlara girmişti.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda Yitirdiklerimiz 9. Yılında TÖB SEN Genel Merkezinde Anıldı
Son Güncelleme :

11 Ekim 2024 - 21:49

165 views

ÖZEL HABER

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda Yitirdiklerimiz 9. Yılında TÖB SEN Genel Merkezinde Anıldı

Kökten dinci terör örgütü IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara ilinin Altındağ ilçesinin Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağı meydanında  düzenlenen ,Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için bir araya gelenler bombalı intihar saldırının hedefi olmuş, 103 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu saldırı modern Türkiye tarihindeki en ölümcül intihar saldırısı olarak kayıtlara girmişti.

Yaşamını yitirenler için, katliamın dokuzuncu yıldönümünde, (TÖB SEN) Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Hatay Şubesi TÖB SEN Kültür Sanat Komisyonu tarafından bir anma etkinliği düzenlendi. Anma etkinliğine TÖB SEN yönetim kurulu ve sendika üyeleri katıldı.

Anma programında TÖB SEN Kültür Sanat Komisyon adına sunuculuğu yapan Cemal Kartal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “10 Ekim 2015 , Terör örgütü ışid’in üstlendiği , Türkiye tarihinin en büyük katliamı…

Barışı getirmek için ülkenin her yerinden kanat çırparak gelen on binlerce güvercin…
Hürriyet, eşitlik, adalet, barış çığlıkları atarak halaya duran binlerce insanın tam ortasında patlattı bombaları iki gözü dönmüş cani.
Üstelik yıllardır her eylemde her direnişte hükümetten aldığı tüm yetkiyi sonuna kadar kullanan kolluk kuvvetleri, 9 Ekim gecesinden 10 ekim saat 10’u 10 geçeye kadar ortalıkta hiç görünmüyordu. Türkiye geneli bir greve girmişçesine sessizlerdi. Ne Ankara’ya gelen otobüsler arandı ne de eylem alanına giden kişiler…
Sonradan anlaşıldığı üzere canlı bombalar son iki haftadır takiptelerdi ve Ankara’ya ellerini kollarını sallaya sallaya girmiş, kalabalıklar arasına rahatça geçmiş ve en kalabalık olan grubun ortasında iki bombayı peş peşe patlatmışlardı.
Hemen sonrasında ise polisin gaz bombaları başlamıştı.

Ağır yaralı bazı vatandaşlar o esnada nefessizlikten vefat etmişti.
103 vatandaşımız, ülkesini seven, ‘Barış: hemen şimdi!’ diye haykıran 103 güvercin bu canice katliamda can verdi.
Sonraki süreçte hiçbir yetkili hakkında iddianame hazırlanmadı hiçbir yetkili görevden alınmadı. Dosyalar kapatıldı,
Çoluk çocuk genç yaşlı kadın erkek demeden katledildi canlarımız.
Acımız devam ediyor unutmayacağız, Unutturmayacağız
Vefat edenlerin ışıklar yoldaşı olsun.
Mücadelemiz yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek sürecek” dedi.

Anma etkinliği programında TÖB SEN Kültür Sanat Komisyon üyeleri günün anısına şiirler okudular.

Programda  Gülten Akın ,Adnan Yücel ve Ahmet Ariften şiirler, Levent Güzeloğlu Gülten Akın’nın Biriken şiirini,  Sefer Azazi, Ahmet Arif’in 33 Kurşun şiirini, Derya Gümüş Kartal ise Gülten Akın’ın Savaşı Beklerken şiirini okudular.

(Haber/ Fotoğraf/ Kamera: Levent AŞKAR)

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.