HATAY BAROSU “TUT” DEDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:36

HATAY BAROSU “TUT” DEDİ

Hatay Barosu’nun Cumartesi ve pazar günleri  yapılan olağan kongreli seçiminde, Başkanlığa Av. Hatay Tut seçildi.

HATAY BAROSU “TUT” DEDİ
Son Güncelleme :

13 Ekim 2024 - 20:15

179 views

HATAY BAROSU BAŞKANLIĞINA AV.HATAY TUT SEÇİLDİ

Hatay Barosu’nun Cumartesi ve pazar günleri  yapılan olağan kongreli seçiminde, Başkanlığa Av. Hatay Tut seçildi.

Cumartesi  sakin başlayan kongrenin ilerleyen saatlerinde ise  oldukça  tartışmalı ve karşılıklı söz atışmalari ile devam etti.  Divan Başkanı deneyimli Avukat Murat HAYZARAN’nın yerinde müdahalesi ile gerginlik tatlıya bağlandı.

3 listenin yarıştığı Hatay Barosu seçimlerinde Av. Hatay Tut’un listesi 642 oy ile sandıktan birinci olarak çıkarken, Av. Sinan Akgöl’ün listesi 607 oy, Av. İlhan Tümer’in başkan adayı olduğu liste ise 135 oyda kaldı.

Pazar günkü seçimler 09.00-17.00 saatleri arasında yapılırken, Hatay Barosuna kayıtlı, 804’ü kadın ve 1130’u erkek toplam 1964 üyelerden 1407 Avukat oy kullandı.

Hatay Barosu Başkanlığı TUT’ta

Baro Başkanlığına Av. Hatay Tut’un listesi 642 oy alarak ipi göğüslerken, Yönetim Kurulu’na Av. Mehmet Fatih Turan, Av. Garip Erhan Biner, Av. Yusuf Albayrak, Av. Derya Nur Aslan, Av. Kemal Güngör, Av. Selma Çalış, Av. Fatma Asena Dergi, Av. Burak Fatih Yıldız ile Av. Yaren Dağ seçildi.

Disiplin Kurulu, Av. Bedia Öztürk, Av. Fatma Erşen Ünseren, Av. İbrahim Bilir, Av. Mehmet Ali Murioğlu ve Av. Şeyda Varol, Denetleme Kurulu Av. Halil Kağan Şişkin, Av. Gülümser Ceylan Köle ve Av. Sema Özkurt, Türkiye Barolar Birliği Delegeliklerine de Av. Rıfat Dinçer, Av. Ergün Semercioğlu ile Av. Emre Arık’tan oluştu.

Hatay Barosu Başkanı Hatay TUT kongre sonunda Hatay Barosu Avukatlarına hitaben yaptığı konuşmada: ” Arkadaşlar bugün yaptığımız genel kurulun sonucunda arkadaşlar bizi seçmis bulunmaktadır. Biz bütün meslektaşlarımızın Başkanı olmaya çalışacağız. Hatay Barosu kazanmıştır ve Hatay Barosu Avukatlarına hizmet edeceğiz. Herkesin emeklerine sağlık ,çok teşekkür ediyorum” dedi.

Seçimin çekişmeli geçtiği ancak sonuçların ardından baro üyeleri arasında dayanışma ve birlik havasının hakim olduğu kongre, kokteyl havasında dostane bir ortamda sona erdi. Seçim sonucunda kazanan ya da kaybedenin olmadığı vurgulandı.

(Haber/ Fotoğraf/ Video: Levent AŞKAR)


 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.