Şair Bilek imza gününde okuyucusuyla buluştu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Kasım 2024 - 23:35

Şair Bilek imza gününde okuyucusuyla buluştu

Okuma tutkusuyla edebiyata ilgisi küçük yaşlarda başlayan Şair Sibel Çağlayan Bilek düzenlediği imza gününde okuyucularıyla buluştu.

Şair Bilek imza gününde okuyucusuyla buluştu
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2021 - 10:31

387 views

Şair Bilek imza gününde okuyucusuyla buluştu

Okuma tutkusuyla edebiyata ilgisi küçük yaşlarda başlayan Şair Sibel Çağlayan Bilek düzenlediği imza gününde okuyucularıyla buluştu.

REKLAM

Çeşitli şiir gruplarının içinde unutulmazlara imzasını atarak şiir kitabını çıkaran Şair Sibel Çağlayan Bilek, düzenlenen imza gününde okuyucularıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Okuyucularının aldıkları şiir kitabını imzalayan Sibel Çağlayan Bilek, bundan sonra da şiir yazmaya devam edeceğini belirtti. Okuyucularının şiir kitabına ilişkin gösterdiği ilgiden memnun kalan Şair Sibel Çağlayan Bilek, şiir yazmayı sevdiğini ve her fırsatta günümüzde yaşanan olayları şiir mısraları ile kitap haline getireceğini belirtti.

reklam

SİBEL ÇAĞLAYAN BİLEK’İN AĞZINDAN HAYAT ÖYKÜSÜ

Şehzadeler şehrinde doğdu. Tıpkı doğduğu gün gibi silinmişti baba gözünde. Çilekeş,  yoksul bir yaşamın yürek dağlayan hamalı annesi, ilk öğretmeni, yüreğine sevgi tohumlarını serpti. Anasının sevgi tüten aşıyla beslendi.  Yüreğine hapsettiği duygularının bir gün şiirlerinin mayası olacağından habersizdi.  Bacası eğik, sardunya kokan evini karanlığımın aydınlık yanı olarak tasvir etti. Okuma tutkusuyla edebiyata ilgisi küçük yaşlarda başladı. Büyük üstatların imbiğinden beslenerek kendini yoğurdu. Özellikle rahmetli Edebiyat Öğretmeni Selahattin Karayel’in sıra dışı edebiyat dersleri, kelimeleri üç boyutuyla kendisine gösterdi. Çınarlaştı şiir aşkı, bu yıllarda yüreğinde. Şiiri yaşadığı için arkadaşları ona bayan şiir derdi. Çeşitli şiir gruplarının içinde unutulmazlara imzasını attı. ‘Çok güzel şiir okurum lakin şiir yazama kabiliyetim hiç yok.’ derken içinde kocaman bir şiir ağacının filizlendiğinden habersizdi. Yıllar sonra öğretmenlik yaptığı yıllarda öğrencileri kendisini keşfedecektir. Sonunda kalemi, kâğıt üzerinde ahenkle dans etmeye başladı. Geleceğin parlak ufkunda muştular vermek istiyordu. Geleceği şaha kaldıracak çalışmalara zamanın durdurarak imza atmalıydı. Hırçın dalgalarda deniz feneri olmaya karar verdi. Yaşam, şiirleşti mısralarında. Coşkun bir çağlayana dönüştü. Kitabın kapağı,  ablası rahmetli Emine Ermiş’ e aittir. 2018’ de sonsuzluğa uğurladığımız değerli sanatçının imzaladığı son resim, isteği üzerine kitabın kapağı olarak kullanılmıştır. Kitap aynı Zamanda Okyanus Yolsusu Emine Ermiş’ e adanmıştır. Çağlayan Sibel, şiirlerinde gerçekleri romantik bakış açısıyla eleştirdi. Yeri geldi kalemini bir kırbaç gibi sallamaktan çekinmedi. İmgeler kelimelerin metaforlarıyla birleşerek yaratıcı ve özgün şiir dili oluştu. Ahenk olmazsa olmazıydı. Kaleminin dansını vurucu bir hareketle tamamlıyordu her defasında. İşte bunun adı kendisine göre zamanı nakşetmekti.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.