Yayladağı’nda Kadın Kooperatifi hizmete girdi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

21 Eylül 2024 - 09:36

Yayladağı’nda Kadın Kooperatifi hizmete girdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Yayladağı’nda Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi açılışına katıldı.

Yayladağı’nda Kadın Kooperatifi hizmete girdi
Son Güncelleme :

22 Eylül 2022 - 13:42

289 views

Yayladağı’nda Kadın Kooperatifi hizmete girdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Yayladağı’nda Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi açılışına katıldı.

Özhaseki beraberindeki AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat mensuplarıyla birlikte ilk olarak Yayladağı Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Başkan Yalçın’dan çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Özhaseki Yayladağı’nın meşhur lokumunun tadına da baktı. Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi açılışına katılan Özhaseki, Yayladağı Belediyesi Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi.

YAYLADAĞI’NA KENT MEYDANI SÖZÜ

Yayladağı Belediyesi ziyaretinde Başkan Yalçın, Özhaseki’ye ilçede devam eden çalışmaları aktardı.

Kent meydanı projesinden de Özhaseki’ye bahseden ve yardım talebinde bulunan Yalçın’ın isteğini nezaketle karşılayan Özhaseki, ilçe merkezinde 3800 metrekare alanda yapımı süren kent meydanı projesine destek olacaklarını ve bu alanın vatandaşlara kısa süre içinde kazandırılması için çalışacaklarını kaydetti.

Başkan Mehmet Yalçın, Özhaseki’ye ziyaretin anısına “Milli Mücadele’nin en Güney Cephesi Yayladağı” kitabını hediye etti.

KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM İŞLETME KOOPERATİFİ AÇILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi açılışına katıldı.

Programın açılış konuşmasını Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın yaptı. Başkan Yalçın; “Yayladağı Kadın Kooperatifi’nin ilçeye hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile Yayladağı Kadın Kooperatifi açılışını gerçekleştirdik. Makam ziyareti ve muhtarlarımızla toplantının ardından ziyaretini sonlandıran Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve tüm misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm kadınlarımızın sosyal vakit geçirebileceği ve kazanç elde edebileceği kooperatifimiz ilçemiz kadınlarına hayırlı uğurlu olsun. Kadınlarımız, toplumsal hayatımızın temel taşıdır. Kadınlarımızın ekonomik ve toplumsal hayatta etkin olarak yer almaları ülkemiz için çok önemlidir. Kadın kooperatifleri de kadınlarımız arasındaki birliği ve dayanışmayı sağlaması açısından önemlidir. Bu noktadan hareketle, ilçemizde kadın kooperatifimizin kapılarını tüm kadınlar için açıyoruz. İçerisinde çok sayıda bölümün olduğu bu tesiste kreşimiz dahil her şeyi düşündük Ancak bu yetmez deyip TKDK’ya da başvurduk. Kadınlarımız burada çilek ile aklınıza gelen her şeyi ürettiler. Burada kendilerine teşekkür ediyorum. Tesisimiz kadınlarımıza hayırlı olsun” dedi.” dedi.

ÖZHASEKİ: TESİS İLÇEMİZE VE KADINLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Hepiniz bu güzel açılışa katıldığınız için teşekkür ederim. Anadolu’nun Türkleşmesinde İslamlaşmasında önemli isimler vardır. Bunlardan biri Ahi Evran’dır. Ben de Türkmen çocuğuyum. Hepimiz göçebe çocuklarız. Ama Ahi Evran oraya geldikten sonra meslek öğretmiş. Ahi Evran’ın eşi olan Fatma Bacı da kadınlara meslek öğretir. Kadınlara döner der ki “Aşınıza, eşinize ve işinize sahip çıkın” Bu düstur çok önemlidir. Yayladağı’nda merhum başkandan sonra genç pırlanta gibi bir kardeşimizi başkan seçtik. Yayladağı’na sözümüz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’te başlattığı belediyecilik örneği tüm Anadolu’ya yayıldı. AK Partili belediyelerin prensibi hizmet belediyeciliğidir. Belediye başkanımıza güzel hizmetlerde bulunmasını diliyor, bu kooperatif ilçemize ve kadınlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ÇİNÇİN’E PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Özhaseki, konuşmasının ardından tesisin açılmasında emeği geçen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Nezaketinden dolayı Özhaseki’ye teşekkür eden Çinçin de Özhaseki’ye Hatay’ın Türk topraklarına katıldığı anı gösteren bir tablo hediye etti.

MUHTARLARLA TOPLANTIDA ERDOĞAN İLE ANISINI ANLATTI

Özhaseki, buradaki programın ardından muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile nasıl tanıştıklarını anlatan Özhaseki, “Sene 90’lı yılların başı, o zamanlar ticaretle uğraşıyorum. İstanbul’da iş yemeğindeyken masamıza uzun boylu bir delikanlı geldi. ‘Selamun aleyküm’ dedi, ‘Aleyküm selam’ dedik. ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan. Refah Partisi İstanbul İl Başkanıyım. Masanıza oturabilir miyim?” dedi.’Tabi arkadaş ne demek’ dedik. Aslan gibi delikanlı gelmiş sonuçta. Masamızda misafir ettik. Derdini, davasını, ülke için düşüncelerini anlattı, ideallerinden bahsetti ve oradaki herkesin gönlünü kazandı” dedi.

Konuşmasına devam eden Özhaseki,“Benim Kayseri’den geldiğimi öğrenince bir isteğimiz olup olmadığını sordu, ‘Allah razı olsun’ dedik. O gidince masadakiler şaşırdı, ‘Tanımadığı masalara gidiyor ve derdini, davasını anlatıyor. Bu nasıl azim” diye sordular. Günümüzde bunu kaç kişi yapıyor arkadaşlar? Ve o çalışmalar, gayretler, uykusuz geceler, bunlar hiç kolay değil ” ifadelerini kullandı.

Muhtarlarla gerçekleşen toplantının ardından Yayladağı temaslarını tamamlayan Özhaseki ilçeden ayrıldı.

Haber-Foto: Levent AŞKAR

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.