ARI: KİM KORKAR PANİK ATAKTAN!
MKÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilimdalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Arı, korkulu rüya panik atak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Panik ataktan korkulmaması gerektiğini belirten Arı sitemize yaptığı açıklamada; “Ani ortaya çıkan ve tekrarlayan, dehşet içinde bırakan yoğun kaygı ya da korku nöbetleridir panik atak. Atak sırasında göğüs ağrısı ya da göğüste sıkışma, kalp çarpıntısı, terleme, nefes darlığı ya da boğulur gibi olma, baş dönmesi, sersemlik, düşecek ya da bayılacak gibi olma, uyuşma ya da karıncalanma, üşüme, ürperme ya da ateş basması, bulantı ya da karın ağrısı, titreme ya da sarsılma, kendini ya da çevresindekileri değişmiş, tuhaf ve farklı hissetme, kontrolünü kaybetme ya da çıldırma korkusu, ölüm korkusunun bir kaçının olması panik atak için yeterlidir.
PANİK ATAK TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIKTIR
Hasta kalp krizi, sara nöbeti geçiriyor, aklını kaybediyor olduğunu veya öleceği korkusunu yaşayabilir ki katlanılması çok zor bir acıdır. Çoğu zaman bu kaygıyla sık sık acil servislere başvurur. Atak geçireceği korkusuyla evden çıkmakta ve tek başına kalmakta zorlanabilir. Kapalı ortamlarda (asansör, araç içi, tünel, dar odalar) bulunmaktan kaçınabilir. Panik Atak, birdenbire başlar, giderek şiddetlenir ve 10 dakika içinde şiddeti en yoğun düzeye çıkar; çoğu zaman 10-30 dakika (seyrek olarak da 1 saate kadar) devam ettikten sonra kendiliğinden geçer. Panik atak beynin herhangi tehlike olmamasına rağmen bütün vücudu alarm haline geçirmesinden kaynaklı klinik bir tablodur. İyi haber şudur ki dünyada panik atak nedeniyle ölmüş, delirmiş, kalp krizi geçirmiş bildirilen vaka yoktur. Ataklar çeşitli ilaç ve psikoterapi yöntemleriyle başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir” ifadelerini kullandı.
Reklam
Reklam
Reklam
http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.