EĞİTİM İŞ: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Eylül 2024 - 13:26

EĞİTİM İŞ: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ”

Eğitim İş Hatay 1Nolu Şube, 16 Eylül Pazartesi günü “Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul” talebi ile Basın açıklaması yapacağını açıkladı.

EĞİTİM İŞ: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ”
Son Güncelleme :

14 Eylül 2024 - 22:19

233 views

EĞİTİM İŞ: “SAĞLIKLI EĞİTİM GÜVENLİ OKUL” 

Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şubesi, 16 Eylül Pazartesi günü Saat 15:30’da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul” talebi ile Basın açıklaması yapacağı bildirildi.

Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul Taleplerimizi Birlikte Haykıralım
Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Edip  HİZMETÇİ  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde eğitim sistemi, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle büyük bir krizin eşiğindedir. 19,9 milyon öğrencimizin sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamına erişim hakkı, Millî Eğitim Bakanlığı’nın duyarsız yaklaşımı ve personel eksiklikleri nedeniyle ciddi şekilde tehdit altındadır.
Okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri, hijyen standartlarının altüst olmasına, çocuklarımızın sağlığının ve güvenliğinin tehlikeye atılmasına neden olmaktadır. Okul yöneticileri, bu ihtiyaçları karşılamak için velilerden bağış talep etmek zorunda bırakılmakta, iktidar ise bu yükü velilerin omuzlarına yıkmaktadır.

Çocuklarımızın Geleceği, Sağlığı ve Güvenliği Siyasi Hesaplara Kurban Edilemez
Eğitimde tasarruf olmaz! Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez. Bu nedenle, Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube olarak 16 Eylül Pazartesi günü Saat 15:30’da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasında “Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul” talebimizi bir kez daha güçlü bir şekilde dile getireceğiz.

Bu Haklı Mücadelemize Omuz Vermenizi Bekliyoruz
Sizleri, çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Birlikte tek ses olup, eğitimde kalıcı çözümler üretilene kadar sesimizi yükseltmeliyiz.
Bu haklı mücadelemize omuz vermenizi bekliyoruz. Sağlıklı eğitim, güvenli okul taleplerimizi birlikte haykıralım!
Unutmayalım ki çocuklarımızın geleceği, hepimizin ortak sorumluluğudur. Birlikte sesimizi yükseltecek ve daha güçlü olacağız!”dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.