Eskiyle yeniyi buluşturacak proje
ANMOGEP ile Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) ortaklığıyla yürütülecek olan Mobilya Zanaatınde Eski ve Yeninin Buluşması Projesi açılış ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Reklam
Erol Bilecik konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Antakya Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Marangozlar ve Hızarcılar Odası Başkanı M. Ali Yapar, Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Levent Sekban, Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz ve davetliler katıldı.
PROJE 12 AY SÜRECEK
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Projenin hedef gurubunun, Hatay’da yaşayan yaşları 18-45 olan erkek ve kadın Suriyeliler ile mesleğe ve sosyal güvencesi olmayan işsiz vatandaşların olduğunu söyledi.
Hatay’da 431’i Türk, 18’i Suriyeli olmak üzere odalarına kayıtlı mobilya sektöründe faaliyet gösteren toplam 449 firmanın bulunduğunu belirten Çinçin, “Mobilya Zanaatınde Eski ve Yeninin Buluşması Projesi 12 ay sürecek. Projeye ayrılan 250 bin Euroluk bütçenin yüzde 90’i hibe. Projemiz kapsamında 19 adet döşeme makine ve el aletleri ile 13 makine ve el aletlerinden oluşan çatkı üretim sistemi satın alınarak ANMOGEP ortak kullanım tesisinin teknik ve kurumsal kapasitesi iyileştirilecek.” dedi.
Reklam
BÜTÜNCÜL BİR POLİTİKA UYGULANMALI
Ülkemizde 3 milyon 652 bin 813 Suriyeli mültecinin bulunduğunu belirten Çinçin, “Hatay 433 bin 939 ile İstanbul ve Gaziantep’ten sonra en fazla Suriyelilere ev sahipliği yapan il konumunda. Bununla birlikte Türkiye’de 970 ilçe arasında sosyoekonomik gelişmişlik bakımından 711. Sırada yer alan Reyhanlı ilçesi 129 bin 354 suriyeliye ev sahipliği yapmaktadır. Reyhanlı ilçe nüfusu 98 bin 534 kişi olmasına rağmen yüzde 131,28 Suriyeli barındırmaktadır. Ülkemizde Suriyeliler konusu, bir toplumsal uyum sorunu olarak ele alınmalı, çalışma hayatı, eğitim, barınma, sağlık, belediye hizmetleri, toplumun alıştırılması gibi alanları düzenleyecek bütüncül bir politika uygulanmalıdır.” diye konuştu.
PROJENİN HEDEFLERİ
Proje Koordinatörü Sinem Şen’de yaptığı konuşmasında projenin hedeflerini, yeni ürünler ve pazarların oluşturulmasına uygun bir ortam ve destek, sağlayarak, geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların girişimci etkinliklerini arttırmak. Ev sahibi topluluklar ve geçici koruma altındaki Suriyeliler için etkin ve kapsayıcı ekosistemler olarak yerel girişimcileri değerlendirmek, bu amaçla ulusal ve yerel düzeyde politika üretimi ve yürütülmesinin koordinasyonunu geliştirmek. Piyasadaki ilgili aktörleri destekleyerek ev sahibi topluluklar ve geçici koruma altındaki Suriyeliler için istihdam imkanlarını arttırmak olarak açıkladı.
Reklam
http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.