HARBİYE ŞEF DÜRÜM İSKENDERUN PARK FORBES AVM’DE HİZMETE GİRDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

8 Eylül 2024 - 00:01

HARBİYE ŞEF DÜRÜM İSKENDERUN PARK FORBES AVM’DE HİZMETE GİRDİ

Muhteşem ve kendine özgü lezzetleriyle İskenderunluların gönlünde taht kuran HARBİYE ŞEF DÜRÜM İskenderun Primemall  AVM den sonra İskenderun Park Forbes Avm’de hizmete girdi.

HARBİYE ŞEF DÜRÜM İSKENDERUN PARK FORBES AVM’DE HİZMETE GİRDİ
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2024 - 16:14

987 views

HARBİYE ŞEF DÜRÜM İSKENDERUN PARK FORBES AVM’DE HİZMETE GİRDİ

Muhteşem ve kendine özgü lezzetleriyle İskenderunluların gönlünde taht kuran HARBİYE ŞEF DÜRÜM İskenderun Primemall  AVM den sonra İskenderun Park Forbes Avm’de hizmete girdi.

HARBİYE ŞEF DÜRÜM ’ün kuruluş süreci hakkında ve 2016 yılından bu yana sektörün içerisinde olan Yusuf Topal açıklamalarda bulundu.

Yusuf Topal açıklamasında: ‘’Ben 2011’de ikinci üniversitemi okumak için İskenderun’a geldim. 2016 okulun bitimine yakın Avm’lerde bizim meşhur Harbiye Dürümün İskenderun gibi bir yerde neden olmadığını kendi kendime hep düşünüyordum. Her zaman bir özlem içindeydim. İskenderun halkı aradığı lezzeti ve tadı bulabilmek için buradan Harbiye’ye giderdi. Bizlerde bu özlenen lezzeti daha da yakınlaştırmak ve İskenderunluların ayağına getirmek istedik, o mesafeyi biz aşmak istedik.

İskenderun Primemall AVM ile İskenderun Park Forbes Avm vardı. Bende İskenderun’da bu iki AVM’de böyle birer şube açma hayalim vardı, aslında maceramız önce böyle başladı.

İSKENDERUN PARK FORBES AVM’DE 2. ŞUBEYİ TEKRAR AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Bu mesafeyi biraz da yok etmek için bir başlangıçtı bu, 2016’da aynı sene içinde iki farklı şubeyi açmıştık daha sonra tabii benim küçük bir İzmir maceram da var, pandemiye denk gelmişti.

Defne ilçesinden sonra, İskenderun benim artık ikinci memleketim oldu. Şimdi tekrar İskenderun Park Forbes Avm’de 2. şubeyi tekrar açmanın mutluluğunu yaşıyorum.

USTALARIM GERÇEK KEBABIN MUCİTLERİNİN DİYARI HARBİYE’DEN

Genelde çalışanlarım Harbiye mahallesinden, güzelburç mahallesinden olan var, Samandağ ilçemizden olan var, kasiyerlerim ve kuryelerim İskenderun’lu, ama ustalarım, işimi yapan, künefelerimi yapan, kebaplarımı çıkaran dostlarım, yoldaşlarım hepsi Harbiye’den gerçek kebabın mucitleri diyebilirim.

HATAY’IN MUTFAĞININ REKLAM EKSİKLİĞİ VAR

9 yıldır bu sektörün içindeyim ve Harbiye Dürümün tüm Türkiye’de ve tüm dünyada tanınmasını istiyorum. Benim böyle bir hayalim var, ben bunu nasıl yapabilirim, bunun için çabalıyorum, bunun için uğraşıyorum. Bazen günümün belki bir iki saati bu düşünceyle geçiyor. Ben araba kullanırken bile acaba HARBİYE ŞEF DÜRÜMÜ nasıl tanıtabilirim, nasıl tüm Türkiye’de enler‘in arasına Adana kebap gibi geçirebilirim çalışması içindeyim. Doğruyu konuşmak gerekirse Adana kebabının çok abartacak bir tarafı yok, ama Adana kebabını şu an bütün Türkiye tanıyor, Adana kebabını biliyor.  Ama bir Adanalı gelip bizde bir dürümü yediği zaman da bu nasıl muhteşem bir lezzet, bu bizim Adana kebaptan daha lezzetli diyebiliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bizim reklam eksikliğimiz var aslında Hatay’ın mutfağının reklam eksikliği var’’dedi.

Muhabirimizin vatandaş neden gelip sizden kebap yesin, ayrıcalığınız nedir? Sorusuna da cevap veren HARBİYE ŞEF DÜRÜMÜ’n işletmecilerinden Yusuf Topal: ‘’Birincisi bizim etimiz ve ekmeğimiz Antakya’dan her gün taze gelir. Benim asla dondurulmuş bir etim, dondurulmuş bir tavuğum, dondurulmuş bir ekmeğim yok. Benim her şeyim Antakya’dan günlük geliyor, sadece sebzelerim ve yeşillikler İskenderun’daki sebze halinden alınıyor, bana getiriliyor.

MÜŞTERİLERİMİZ YEMEKLERİNİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE YİYEBİLİRLER

Ben günde 2 ve 3 defa kendi kebabımızı tercih edip yiyorum. Ben donmuş et yiyemem, Antakya’lılar yiyemez, ben de bir Antakya’lıyım, bir Defneli’yim. Biz de böyle bir alışkanlık var , mutlaka etimiz taze olmalı, mutlaka dana eti kullanmalıyız. Biliyorsunuz biz Defneliler ve Antakyalılar dişi eti yemeyiz, hiç bir yerde de kullanmayız. Müşterilerimiz bu konuda rahat olabilirler, halkımızda rahat rahat gelip bizden yemeklerini gönül rahatlığı ile yiyebilirler.

Ben Harbiye Şef Dürümün patentini aldığım zaman, tek isteğim ulusal anlamda ve uluslararası anlamda da tanınmasını sağlamak. Çünkü ben şunu iddia edebiliyorum, ben Avrupa’nın birçok yerini gezdim. Ben Asya’ya da gittim Rusya’ya da gittim ,Ukrayna’ya da gittim, bu lezzetimizi sandviç, dürüm tarzı şeylerden, bunun üstüne bir dürüm, böyle bir lezzet tanımadım.

BEN BU TADI VE LEZZETİ İSKENDERUN’DA DEVAM ETTİRMEK İSTEDİM

Üstatlarımız, büyüklerimiz Allah rahmet eylesin Süleyman Karasu ustam ve diğer ustalarımız, Harbiye Dürümün mucitlerindendir, bunun devamı Harbiye’de de var zaten, Samandağ’ında da bazı bölgelerde Harbiye Dürüm yapılıyor. İskenderun’da da,  ben bu tadı ve lezzeti devam ettirmek istedim.

İkinci şubem bu şekilde oldu,  daha önce İzmir’de açmıştım, pandemi dönemine denk gelmişti orada istediğimiz şeye ulaşamadık ama bundan sonraki ilerleyen zamanlarda bir daha denemek istiyorum. Bir daha İzmir’e gitmek istiyorum, İstanbul’a gitmek istiyorum, Ankara’ya gitmek istiyorum, Antalya’ya gitmek istiyorum ve buralarda şubeleşmek istiyorum ,yakında bunun için de adımlar atacağım’’ dedi.

Bundan sonra da kısmetse amacım hem büyük şehirlerde hem uluslararası bazı ülkelerde Harbiye Şef Dürüm’ü tanıtmak ve buralarda da şubeler açmak ,Harbiye Şef Dürümü büyütmek istiyorum.

Defne’de depremden önce Harbiden Kebap adı altında bir şubem vardı. Maalesef depremde ağır hasar aldı ve yıkıldı. Kendi memleketim olan Defne’de, kısmet olursa en kısa sürede bu lezzetleri sunmak istiyorum.

Yusuf Topal telefondan sipariş vermek isteyen vatandaşların Harbiye Şef Dürüm Alo Paket Servisi 0 326 504 02 02’den ulaşabileceklerini belirtti. (Haber/Fotoğraf/Video: Levent AŞKAR)

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.