Hatay İli Altınözü İlçesi Zeytinyağlarına Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi Toplantısı
Altınözü İlçesi Zeytinyağlarına Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi toplantısı Altınözü 15 Temmuz Milli İrade Parkı Toplantı Salonunda düzenlendi. Toplantıya Altınözü Kaymakamı Bülent UYGUR, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat SARI, Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Akın YAKAN, Müdür Yardımcısı Uzman Serbay BUCAK, Uzman İrem KARAASLAN, Uzman Dilşat BOZDOĞAN KONUŞKAN, Altınözü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sefer DEVİREN, Altınözü ve Hatay’dan Zeytinyağı üreticileri katıldı.
Gerçekleştirilen toplantı kapsamında Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri, Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Belediyesi, Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Antakya Ticaret Borsası, Altınözü Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sektör temsilcileri ortaklığı ile “Hatay İli Altınözü İlçesi Zeytinyağlarına Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi” kapsamı hakkında Altınözü Kaymakamı Sayın Bülent UYGUR ve toplantıda hazır bulunan temsilcilere bilgilendirme yapıldı.
Doç. Dr. Akın YAKAN, “Hazırlanan proje ile Altınözü zeytinyağlarına kazandırılacak Coğrafi işaret tescili, Hatay’da üretilen Zeytinyağı’nın pazarlama gücüne katkı sağlayacaktır. Böylece Coğrafi İşaret Tescili Altınözü ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir. Teknoloji Transfer Ofisi olarak hazırladığımız proje doğrultusunda, Altınözü Zeytinyağının Coğrafi İşaret kazanması ve Markalaşması için çalışmalarımızı başlattık. Burada bulunan tüm paydaşlarla beraber soruna sahip çıkılarak, çözüleceğine inanıyorum. Projemizde bilimsel araştırmalar yapmak için Altınözü’nün çeşitli bölgelerinde haftada bir örnek numuneler alınarak, kısa zamanda Mustafa Kemal Üniversitesi ve Aydın Ticaret Borsası Laboratuarlarında teste tabi tutulacak, sonuçta elde edilen raporla birlikte Türk Patent Enstitüsüne başvurumuzu yapacağız.” dedi.
Kaymakam UYGUR, “120 Milyonluk bir ekonomiye sahip olan Zeytin sektörünün büyümesi için elimizden gelen her türlü çalışmada üreticinin ve tüccarın yanındayız. Coğrafi İşaret bizim için önemlidir. Altınözü Zeytinine bu hakkını gecikmiş olsada kazandırmak istiyoruz. YİKOB ve diğer paydaşlarla bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Sayın Rektörümüz bu konuda destekçi olacaklarını söylediler. Akın Hocamın ekibi ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışanları bu işin altından kalkacak güçteler.” dedi.
Sektör temsilcileri; Yılmaz DÖNMEZ, Yılmaz NALÇABASMAZ, Hasan RÜSTEMOĞLU, Ahmet AYHAN, Cemal BULANIK bu konuda bize düşen ne varsa yanınızdayız dediler. Toplantı yol haritasının çıkarılması ile sona erdi. (Haber Merkezi)