SERVET MULLAOĞLU TBMM HEYETİ İLE BİRLİKTE CENEVRE’DE « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Eylül 2024 - 16:04

SERVET MULLAOĞLU TBMM HEYETİ İLE BİRLİKTE CENEVRE’DE

CHP Hatay milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM İnsan hakları komisyonu üyesi olarak Türk heyetiyle birlikte Avrupa’da.

SERVET MULLAOĞLU TBMM HEYETİ İLE BİRLİKTE CENEVRE’DE
Son Güncelleme :

19 Eylül 2024 - 4:20

16 views

SERVET MULLAOĞLU TBMM HEYETİ İLE BİRLİKTE CENEVRE’DE

CHP Hatay milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM İnsan hakları komisyonu üyesi olarak Türk heyetiyle birlikte Avrupa’da.

Cenevre’ye giden TBMM Heyetinde yer alan Servet Mullaoğlu ziyaret programları ile ilgili açıklamada bulundu.

Mullaoğlu açıklamasında: “İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Cenevre’deyiz.
Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçimiz Sn. Burak Akçapar ve yetkililerle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Nazik ev sahiplikleri ve bilgilendirmeleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”

Mullaoğlu:”CENEVRE BM DAİMİ TEMSİLCİLİĞİNİ ZİYARET ETTİK”

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu Cenevre BM Daimi temsilciliğini ziyareti ile ilgili izlenimlerin de: “TBMM İnsan Hakları Komisyonu olarak, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’nde BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Sayın Nada Al-Nashif ile bir araya geldik.

Toplantıda, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sayın Derya Yanık, İsrail’in insan hakları ihlalleri ve soykırım girişimlerine karşı mücadelede ortak işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini, bu konuya verdiğimiz önemi ve TBMM’deki tüm siyasi partilerin bu konuda birleştiğini ifade etti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Sayın Nada Al-Nashif’ de Türkiye’nin desteğinden büyük memnuniyet duyduğunu, bu destekle güç birliğinin daha da genişletilmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

TBMM’de Grubu Bulunan Tüm Partiler Olarak Filistin Devleti’nin Yanındayız

TBMM İnsan Hakları Komisyonu olarak Cenevre’de Filistin Daimi Temsilcisi ve Filistin Ulusal Konseyi (Fatah) Üyesi İbrahim Khraishi’yi ziyaret ettik.

TBMM’de grubu bulunan tüm partiler olarak Filistin Devleti’nin yanında olduğumuzu, İsrail’in insanlık dışı uygulamalarının kabul edilemez olduğunu ve Türk halkının her zaman Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladık. Sayın Büyükelçi de tüm siyasi partilere ayrı ayrı teşekkür ederek, her zaman kardeş Türk halkının desteğini hissettiklerini ve bu destekle daha güçlü olduklarını ifade etti.

Her zaman Filistin Devleti ve halkının yanında olmaya devam edeceğiz”dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.