TÖB-SEN: Antakya’da Meslek Lisesine yapılan baskın’ı şiddetle kınıyoruz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Eylül 2024 - 21:30

TÖB-SEN: Antakya’da Meslek Lisesine yapılan baskın’ı şiddetle kınıyoruz

Kısa adı TÖB-SEN olan Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Hatay İl Teşkilatı, Antakya’da bir okulda Ülkü Ocakları’ndan geldiklerini söyleyen bir grubun yaptığı saldırıyı kınadı.

TÖB-SEN: Antakya’da Meslek Lisesine yapılan baskın’ı şiddetle kınıyoruz
Son Güncelleme :

14 Ekim 2021 - 9:06

263 views

TÖB-SEN: Antakya’da Meslek Lisesine yapılan baskın’ı şiddetle kınıyoruz

Kısa adı TÖB-SEN olan Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Hatay İl Teşkilatı, Antakya’da bir okulda Ülkü Ocakları’ndan geldiklerini söyleyen bir grubun yaptığı saldırıyı kınadı.
İl Teşkilatı, sorumluların bir an önce ortaya çıkartılmasını istedi. Konuyla ilgili TÖB-SEN’den yapılan açıklamada, “Hatay Antakya ilçesinde bulunan bir Meslek Lisesini basıp öğretmenlerle tartışan kendilerini Ülkü Ocakları’na mensup olduklarını belirten bir grubun bu eylemi kabul edilemez. Okulların güvenliğinin tartışıldığı bir dönemde üstelik öğretmenlere yönelik saldırıların arttığı bir dönemde başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün, kaymakamlık ve valiliğin kısaca tüm yetkililerin bu okul basma olayına karşı net bir tavır koymalarını bekliyor, göreve davet ediyoruz. 07.10.2021 Perşembe günü okula yönelik baskın şöyle gelişmiştir. Kendilerini Hatay ve Antakya ülkü ocakları teşkilatlarından geldiklerini söyleyen şahıslar okula arabalarla hızla giriş yaparak, mafyatik tavırlarla okula gelmiş “Okulda teşkilatında öğrencilerin olduğunu bu öğrencilere idare tarafından tutanak tutulduğunu belirterek teşkilatlarında bulunan öğrencilere yönelik tutanak tutulamayacağını ifade ederek bu tutanağı tutan idarecilerle görüşmek istediklerini belirtmişlerdir. Nöbetçi olan üyemiz okullarımızda bu tür teşkilatların ve teşkilat diye adlandırılacak yapılarda öğrencilerin bulunamayacağını öğrencilerin görevinin öğrencilik olduğunu belirtmesi üzerine üyemiz ile tartışmaya girmişlerdir.

reklam


“BU DURUMU ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Üyemiz ile tartıştıkları sırada, söz konusu şahıslar öğrencilere yüksek sesle yanlarında durup sınıfa geçmemeleri konusunda direktifler vermiş, içeri zili çaldığında öğrencileri sınıflara geçirmeye çalışan nöbetçi öğretmenlere “şahıslardan biri burada sizin değil, benim sözüm geçer. Onlar ben ne dersem onu yaparlar. Sizi dinlemezler bizi dinlerler” şeklinde ifade kullanmıştır. Üyemiz Milli Eğitim Bakanlığının pandemi döneminde okullarda hassasiyet gösterilmesi konusunda direktiflerini yerine getirmeye çalışmıştır. TÖB SEN olarak kim olursa olsun, hangi gurupta olursa olsun, hangi siyasi teşkilattan olursa olsun Pandemi döneminde, öğrencilerimizin ve toplum sağlığının korunması amacıyla okul bahçelerine velilerin bile alınmadığı dönemde, okulla hiçbir ilgisi olmayan kişilerin biz şuyuz buyuz diyerek okulun içine girmelerini, okullarımızda kaos ortamı yaratmasını, okulda bulunan görevlilerin görevlerini yapmasını engellemesini, öğretmenlere yönelik saygısızlığı ve tehditkarlığı kabul etmediğimizi belirtir ve bu durumu şiddetle kınıyoruz. Ayrıca olay sırasında emniyete haber verilmesi üzerine emniyet mensuplarının öğretmenlere şikayetiniz var mı? şeklinde soru sorulmuş olması bir talihsizliktir. Kamusal alana yapılan bu saldırı üstelik okul gibi hassas bir kuruma yapılmışsa bunu yapan fail durumuna düşer ve şikayet olmaksızın bu kamusal bir olay olması neticesinde emniyet mensupları direk müdahale eder. Burada şikayet aranmaz.

reklam


“SALDIRI ÇETE ZİHNİYETLİ KİŞİLERCE YAPILDI”
Bilinmesini isteriz ki bu okula yönelik yapılmış bu saldırıyı çete zihniyetiyle davranan kişilerden kaynaklı olduğu nettir. Bizler kim yaparsa yapsın siyasi yapısına bakmaksızın bu davranışların karşısındayız. Üyemizin okulu, idarecileri ve öğrencileri sahiplenmesini takdirle karşılıyoruz. Başka zaman veya başka yerde bu vakaların tekrar yaşanmaması için yetkililerin derhal bu olaya el atmasını istiyoruz. Olay savcılığa intikal etmiş olup yetkililerin bu konuda müdahil olmalarını talep ediyoruz. TÖB SEN olarak bizler; Okullarımızın bu tür olaylarla değil, akademik, kültürel, sosyal ve bilimsel çalışmalarla ilgili yaptıkları güzel çalışmalarla anılmasını istiyoruz, özellikle üretim ile anılan ve yaptığı işlerle Türkiye’de bir isim haline gelen okulumuzun ismini yaptıkları çalışmalardan dolayı hassas davranarak vermiyoruz. Zaten yetkililer olaydan haberdardır. Okula yapılan baskını kınıyor, baskınla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Valiliğimizi göreve davet ediyor, şiddet ile beslenen çete bu, mafya tarzı uygulamanın sorumluları hakkında nasıl bir işlem yapılacağı konusunda konunun takipçisi olduğumuzu belirtiriz. Ayrıca Eğitimci kimliğiyle şiddete karşı şiddete başvurmadan konuyu izah etmeye çalışan üyemizin davranışını bir kez daha takdir ettiğimizi belirterek yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz” denildi.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.